Sójové "maso" je podle mne neprávem odsuzovanou potravinou. Sama jsem byla krátkou dobu vegetariánem a můj bratr je vegetarián v podstatě od dětství. Proto vím, že i tato náhražka masa se dá upravit velmi chutně. Také její nutriční hodnoty mohou být pro různé diety dobrou motivací pro občasné zařazení do jídelníčku. Sójové maso je potřeba předem povařit v zeleninovém vývaru a potom upravit následovně - kostky například jako výpečky nebo do guláše, nudličky spolu se sójovou omáčkou a zeleninou jako jídlo z pánve wok, sójový granulát je skvělý do vegetariánské boloňské omáčky, chilli con carne, sekané nebo na karbenátky.
| Kód: | 6052 |
| Výrobce: | Natural Jihlava |
| Země původu: | Rakousko |
| Složení: | odtučněná SÓJOVÁ mouka |
| Velikost balení: | 150 g |
| Skladování: | Skladujte na tmavém a suchém místě |
| Energetická hodnota (kj/kcal): | 1497/356 |
| Tuky (g): | 8 |
| Z toho kyseliny (g): | 1.6 |
| Sacharidy (g): | 14 |
| Z toho cukry (g): | 6.2 |
| Vláknina (g): | -- |
| Bílkoviny (g): | 49.6 |
| Sůl (g): | < 0,01 |
| Alergeny | sója |
