Bio agar je přírodní prášková alternativa rostlinné želatiny, s bohatým využitím v potravinářství. Používá se při přípravě želé, aspiků, polev a krémů. Agar je nenahraditelný pro vegerariány i vegany. Vyrábí se z mořských řas a v tradiční asijské kuchyni je nejběžnější želírovací prostředek. Způsob přípravy: agar (10g) promíchejte v 1 litru studené vody a podle potřeby přislaďte. Vařte za stálého míchání po dobu 3 minut. Po uvaření nechte mírně vychladnout. Nalijte do formy a nechte ztuhnout v lednici. Bio agar můžete připravit i z ovocné šťávy, džusu apod.
| Kód: | 1240 |
| Výrobce: | Amylon |
| Země původu: | ČR |
| Složení: | agar bio |
| Velikost balení: | 10 g |
| Skladování: | Skladujte na suchém a tmavém místě |
| Energetická hodnota (kj/kcal): | 700/167 |
| Tuky (g): | 0 |
| Z toho kyseliny (g): | 0 |
| Sacharidy (g): | 0.4 |
| Z toho cukry (g): | 0.4 |
| Vláknina (g): | -- |
| Bílkoviny (g): | 0 |
| Sůl (g): | 1.25 |
| Alergeny | bez alergenu |