Kakaové boby pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky zde rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Při fermentaci vzniká typická výrazná chuť a vůně dominikánského kakaa. Následuje asi týdenní sušení na slunci, poté jsou boby očištěny a upraženy. Správné šetrné pražení dále umocní chuť a vůni kakaa. Upražené boby jsou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Kakao není alkalizované.
TIP: Lahodný čokoládový nápoj získáme našleháním teplého mléka s naším kakaem a sušenou třtinovou šťávou rapadura. Můžeme jej ovonět špetkou pravé Bourbon vanilky, skořice či dokonce muškátového květu. Vášnivé povahy mohou přidat trošku práškového chilli, labužníci si vylepší mléko sladkou smetanou.
TIP: Lahodný čokoládový nápoj získáme našleháním teplého mléka s naším kakaem a sušenou třtinovou šťávou rapadura. Můžeme jej ovonět špetkou pravé Bourbon vanilky, skořice či dokonce muškátového květu. Vášnivé povahy mohou přidat trošku práškového chilli, labužníci si vylepší mléko sladkou smetanou.
Kód: | 5293 |
Výrobce: | bionebio |
Země původu: | Dominikánská republika |
Složení: | kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaového másla 11 %. |
Velikost balení: | 150 g |
Skladování: | Skladujte v suchu, chraňte před teplem. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1409/339 |
Tuky (g): | 11 |
Z toho kyseliny (g): | 6,9 |
Sacharidy (g): | 14,5 |
Z toho cukry (g): | 0,3 |
Vláknina (g): | 34,7 |
Bílkoviny (g): | 28,1 |
Sůl (g): | méně než 0,1 |
Alergeny | bez alergenu |