Kakaová hmota vyrobená z výjimečných ekvádorských kakaových bobů. Po rozpuštění na jazyku cítíte kousky kakaových bobů, struktura je hrubší, chuť velmi hořká, kyselá a jsou v ni cítit rozmanité podtóny. Otrlí ji mohou tuto tzv, 100% čokoládu, rovnou baštit. Ostatním doporučujeme nastrouhat, nalámat, nasekat, rozpustit a přidat do sladkého těsta, použít pro výrobu čokoládové polevy nebo přihodit kousek do hrnce s chilli con carne.
K procesu výroby: 100% kakaová hmota vzniká mletím nepražených kakaových bobů ve speciálních mlýnech, obsahuje cca 50-55% kakaového másla. Kakaová hmota je základní surovinou pro výrobu kvalitní šokoláda. Při výrobě raw kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42 st. Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
| Kód: | 152 |
| Výrobce: | Čokoládovna Troubelice |
| Země původu: | Ekvádor |
| Složení: | 100 % kakaová hmota |
| Velikost balení: | 100 g |
| Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě při teplotách do 23°C |
| Energetická hodnota (kj/kcal): | 2410/586 |
| Tuky (g): | 52.41 |
| Z toho kyseliny (g): | 31.11 |
| Sacharidy (g): | 1.3 |
| Z toho cukry (g): | méně než 0,4 |
| Vláknina (g): | 26.4 |
| Bílkoviny (g): | 14.16 |
| Sůl (g): | 0.064 |
| Alergeny | bez alergenu |