0,00 Kč0
Sušené maso TELCEK vepřové 25 g

Sušené maso TELCEK vepřové 25 g

Vyprodáno

59,00 Kč vč. DPH
+
Vepřové maso z českých chovů nejvyšší kvality, nakládané v mořském solném květu, pozvolna přirozeně zrající v temných komorách, bez konzervantů, barviv a tepelné úpravy. Měla jsem příležitost ochutnat a upřímně hlásím, že je to špička. A to jsem pár set gramů sušeného masa na svých cestách po severní polokouli už vyzkoušela.

Toto sušené maso je upraveno metodou Biltong, která má původ v jižní Africe. Vyrábí se však na Rejvízu, magickém místě uprostřed Jeseníků. Maso je nejprve ošetřeno, naloženo do jedinečné směsi koření a mořské soli, a potom se nechá 3-6 měsíců zrát v temných komorách pod pečlivou kontrolou.

Na rozdíl od většiny ostatních produktů tohoto typu, není proces zrání masa urychlen tepelnou úpravou, což spolu s volbou mladých zvířat, pečlivým výběrem částí masa a umožňuje zachovat šťavnatost a měkčí konzistenci. Tím, že v žádné fázi výroby nejsou používány jakékoli chemické konzervanty a tepelní úprava, splňuje TELCEK klasifikaci RAW FOOD.
 
Zní to až neuvěřitelně, ale 100 gramů sušeného masa odpovídá zhruba 300 gramům syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. I malý kousek tak obsahuje pořádný kus energie. Maso ve speciálním obalu vydrží minimálně 48 měsíců od data výroby, při teplotách od -35°C do 35°C, což se hodí při extrémních podmínkách – ať už při sportu, pěším výletu, delší jízdě autem, na kole nebo v kanceláři.
Kód: 456
Výrobce: Telcek
Země původu: ČR
Složení: vepřové maso 98%, mořská sůl 1%, směs koření 1%
Velikost balení: 25 g
Skladování: Skladujte při teplotě 5-30 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.
Energetická hodnota (kj/kcal): 1365
Tuky (g): 8
Z toho kyseliny (g): 4
Sacharidy (g): 2,5
Z toho cukry (g): 0,8
Vláknina (g): --
Bílkoviny (g): 58
Sůl (g): 1,5
Alergeny bez alergenu