Vyzkoušeno v naší kuchyni a můžeme doporučit. Je to chléb trvanlivý a proto jej nelze srovnávat s kynutou klasikou. Je hutný, jakoby lisovaný, chutí připomínající kváskový žitný a má nakyslou chuť, která nemusí vyhovovat každému. U nás se však po něm v kombinaci s pomazánkou z tofu a mrkve jen zaprášilo. Ještě lepší je, když jej orestujete na topinku. PEMA bezlepkový chléb má v naší spíži své místo. Je mojí pojistku pro případ, že nemám napačeno a bude s námi také cestovat. Tento speciální rýžový chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného celozrnného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný nejen tím, že neobsahuje lepek, ale také tím, že se vyrábí z čerstvě nadrcené rýže a pohanky, které jsou předem namočeny a teprve poté namlety, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.
Kód: | 1247 |
Výrobce: | bionebio |
Země původu: | Německo |
Složení: | obilniny 59 % (čerstvě nadrcená rýže natural 38 %, jáhly 9 %, čerstvě nadrcená pohanka 6 %, kukuřičný šrot 6 %), voda, mletý vlčí bob, slunečnice 4 %, zahušťovadlo guarová mouka, droždí, sůl 1 %, karamelový sirup. |
Velikost balení: | 375 g |
Skladování: | Po otevření dobře zabalte, pokud nespotřebujete do 3 dnů, skladujte v ledničce. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 883/209 |
Tuky (g): | 3,7 |
Z toho kyseliny (g): | 0,5 |
Sacharidy (g): | 35 |
Z toho cukry (g): | 1,2 |
Vláknina (g): | 4,3 |
Bílkoviny (g): | 6,2 |
Sůl (g): | 0,92 |
Alergeny | bez alergenu |